Online succes keukenzaak

Hoe deze keukenzaak succesvol volledig van
print naar online is getransformeerd.
* Naam keukenzaak is vanwege privacy anoniem

Statistieken

152%

Toename website bezoekers

1.000+

Reviews

30.000+

Totaal aantal leads verzameld

127%

Meer afspraken

De uitdaging

Deze keukenzaak adverteerde uitsluitend in nationale en regionale kranten en wijkbladen. Bij onze eerste kennismaking begin 2018 was er online niet veel. Een website die geen klanten wierf. Er was geen intentie om dit op korte termijn te veranderen. Toch probeerden wij te laten zien dat hier kansen liggen.


Bij het voorstel om voorzichtig een stap naar online te maken was het antwoord: "ik geloof niet in online" en "online leads zijn slechte leads". Een flinke uitdaging om het tegendeel te bewijzen.


Er was geen focus op online kanalen. Geen SEO, SEA, social of e-mail. Vanuit onze ervaring wisten wij dat we hier ongekende succes zouden gaan boeken. Met een goed plan kregen we groen licht.

Doelstellingen

De online strategie staat in het teken van deze hoofdpunten.

  • Naamsbekendheid
  • Leads verzamelen
  • Mensen in de showroom
  • Mogelijkheid tot opschaling

De oplossing

Voor de transitie zijn onderstaande marketingtools onder andere ingezet.

Website design

Conversie gerichte website

Om mensen in de showroom te krijgen dienen ze bij de eerste online kennismaking geprikkeld te worden. We hebben ervoor gekozen de belangrijkste USP's in te zetten en uit te vergroten. Ondanks de goede resultaten blijven we dit proces uitbreiden en verbeteren door constant te testen.

SEA

Zoekmachine advertenties

Google is een onmisbare schakel in elk bedrijf. Zo heeft ook deze keukenzaak ondervonden. Waar we eerst de focus op Google Search hebben gelegd, is deze in de loop van de tijd ook uitgebreid met Google Display. 

Social media ads

Facebook & Instagram ads

"Zichtbaar waar je zoekers zijn". Dat is gelukt met treffende en succesvolle social media campagnes. 

Leadgeneratie

Potentiële nieuwe klanten

Bedrijven leven van omzet. Deze kamt voor een groot deel voort uit het werven van nieuwe klanten. We hebben slimme systemen opgezet om 

E-mail marketing

Klanten maken van geïnteresseerden

Niet elke bezoeker is bereid om de showroom te bezoeken. Zij hebben wat 'extra's' nodig om die stap te zetten. Met speciale e-mailcampagnes zijn er meer mensen bereid de stap te zetten.

SEO

Zoekmachine optimalisatie

Door succesvol inzetten van de andere marketingkanalen was de vraag voor SEO van dit bedrijf minimaal. Gelukkig hebben we in mei groen licht gekregen om dit voorzichtig op te pakken.

Extra bezoekers

Bjorn heeft ons fantastisch geholpen. Ik heb hem dit jaar al 4 keer gebeld met de vraag om alle betaalde advertenties voor minimaal een week stop te zetten. We kunnen de aantallen verzoeken voor een afspraak niet aan.

- eigenaar keukenzaak

Resultaten

Voor de vergelijking zijn de resultaten van 1 mei t/m 31 oktober vergeleken met dezelfde periode daarvoor. 

Bezoekers

74%

Behaalde conversies

56%

Afspraken

127%

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op om de marketingkansen voor jouw bedrijf in kaart te brengen.

SEO

SEO is een effectieve manier om op de lange termijn onder de aandacht van je doelgroep te blijven. Naamsbekendheid en genereren van nieuwe klanten zijn een van de vele voordelen. 

SEA

Adverteren in de zoekmachines helpt je direct in contact te brengen op zoekwoorden die voor jou belangrijk zijn. Je weet precies wat een klant oplevert en kan gemakkelijk opschalen.

Leadgeneratie

Bedrijfsgroei zit voor een groot deel in het vinden van nieuwe klanten. Leads spelen voor veel bedrijven hier een grote rol in. Ook met leadgeneratie helpen wij je graag.